Mosogatógépek helyes használata

Egy mosogatógép nagyon hasznos tud lenni a háztartásban, hiszen elvégzi helyettünk a mosogatást, ami sokak számára kevésbé kedvelt házimunka. Ahhoz, hogy a mosogatógép élettartama hosszú legyen és kiválóan működjön, szükséges rendeltetésszerűen használnunk úgy, ahogy az a leírásában is szerepel.

A tányérokra rászáradt szennyeződéseket, nagyobb ételmaradékokat lehetőleg távolítsuk el, hiszen ezek eldugíthatják a szűrőt, de a vízszivattyúkban is keletkezhet kár. A villát és a kanalat is érdemes leöblíteni, mielőtt a mosogatógépbe raknánk. A lerakódott zsírtól és az apró ételmaradékoktól is eltömődhet idővel a szűrő, éppen ezért nem árt néha kivenni és egy kefe segítségével alaposan megtisztogatni. Ma már vannak öntisztító szűrővel rendelkező mosogatógépek is, tehát választhatunk akár ilyen típusút is.

Ezt olvastad már? Tippek partira

Tablettát, port vagy mosogatógélt válasszunk a gépbe?

A tablettában többféle hatóanyag található, mosogatás közben ezek különválnak és mindig a megfelelő időben oldódnak fel. Amennyiben mosogatószer darabokat vélünk felfedezni a folyamat végén, annak több oka is lehet, előfordulhat, hogy túl kicsi a rekesz és a pirula beszorult, vagy nedves az adagolórekesz, ezáltal letapadt. Amennyiben alacsony hőmérsékleten üzemel a gép, az sem tesz jót a tablettának, mivel a hatóanyagok ilyenkor nem képesek aktiválódni.

Az ipari mosogatógép abban különbözik a háztartásokban lévőktől, hogy lényegesen rövidebb idő alatt végzi el a mosogatást, a vendéglátó egységekben is jellemzően ilyet használnak.

Vélemény, hozzászólás?