doTERRA tömjén

Miért érdemes a doTERRA tömjén termékeket használni?

A tömjéngyanta alkalmazásának már több évszázados hagyománya van, története egészen az ókori Egyiptomig nyúlik vissza. Parfümökben és balzsamokban is használták. Előnyös tulajdonságai alkalmassá teszik a bőr nyugtatására, a bőrhibák megjelenésének csökkentésére. Emellett nyugtató hatással bír, segít az ellazulásban, ideális kellék relaxációhoz.
Összetevőinek köszönhetően elősegítheti a bőr fiatalosságának megmaradását, a hidratáltságának megőrzését.
Többféleképpen is felhasználható: masszázshoz, fürdéshez, kézkrémhez, testápolóhoz adalékként is ki tudja fejteni jótékony hatását.

Figyelmeztetés

A termék használata során előfordulhat bőrérzékenység. Amennyiben gyermeket vár, vagy orvosi kezelés alatt áll, egyeztessen kezelőorvosával, valamint tartson be minden a termékekhez tartozó óvintézkedési előírást

Egy termék se felelt meg a keresésnek.

A doTERRA Tömjén (Frankincense) jótékony hatásai és használata

A doTERRA Tömjénre (Frankincense) az olajok királyaként tekintenek. Az ősi illóolajok körében ez az egyik legértékesebb, mivel sokrétű tulajdonsággal és felhasználási móddal rendelkezik. Az illóolaj belélegzése által nyugalmat, békességet és jólétet érezhetünk. Belsőleg alkalmazva is rengeteg egészségmegőrző hatása ismert.

Az olaj a Bibliában is említésre kerül, vallásos szertartásokon az asszírok és a babilóniaiak is alkalmazták, de az ősi egyiptomiak is szerették, elsősorban nyugtató szerként és parfümként terjedt el a társadalmukban.

A tömjénnek fás jellegű az illata, ezt a növény gyantájából lehet kinyerni, ami gumi szerű. Mielőtt gőzdesztilláció által kinyernék az olajat, a gyantát először fel kell szabadítani. Az ősi hagyományok alapján az illóolaj az áldozati szertartások elengedhetetlen kelléke volt, úgy vélték, hogy így könnyebb kapcsolatot teremteni a teremtővel.

Napjainkban is szent olajként tekintenek rá a Közel Keleten, főleg spirituális és vallási szertartásokon jelentős a szerepe. Számon tartják a védelem olajaként is, ezen kívül segít az elmélyülésben, nyugalom megtalálásában a különféle meditatív gyakorlatok alkalmával.

A tömjén hozzájárul a szépség megőrzéséhez, de fájdalomcsillapító hatása miatt is kedvelik évszázadok óta. Elsősorban a bőr fiatalítását segíti elő, de relaxáló, pihentető tulajdonságai is ismertek. A wellnesshez értő szakemberek is előszeretettel használják, ami nem véletlen, mivel illata nyugtató és az egészségre is kedvezően hat, tehát az érzelmi és fizikai tulajdonságainknak is jót tesz.

A tömjén olaj segít meggátolni a rákos megbetegedések kialakulását, ugyanis képes elválasztani a rákos sejt „agyát” a „testétől”, így megállhat a sérült DNS-kódok terjedése. Gyakorlatilag olyan vegyületekkel rendelkezik az olaj, melyek megakadályozhatják a rákos sejtek fejlődését és kialakulását, illetve el is pusztíthatják ezeket úgy, hogy az egészséges sejtek közben nem károsodnak.

A tömjén lelassítja és mélyíti a légzést, ezért is tartják a védelem olajának. Jó hatást gyakorol az idegrendszerre, ezáltal enyhíti az aggodalmaskodással, idegfeszüléssel és a bizonytalansággal járó kellemetlen tüneteket. A terhesség első harmadában viszont nem javasolt a használata.

Az illóolajok keverhetőek egymással és párosíthatóak is.

A doTERRA tömjén javíthatja a memóriát, ütőértágulatot, ízületi gyulladást, szellemi fáradtságot, de segíthet az asztmában, depresszióban, Parkinson-kórban, köhögéses megbetegedésben, bőrfertőzésben, szorongásban, érzelmi traumában, sclerosis multiplexben vagy valamilyen függőségben szenvedőknek. Ezen kívül lassíthatja a ráncok kialakulását, gyorsíthatja a hegek gyógyulását, segíthet zavarodottság, kóma, daganatos megbetegedés fennállása esetén.

A doTERRA tömjén legfontosabb előnyei

Az olaj kiváló bőrfiatalítás, bőrtáplálás, vérzéscsillapítás, immunerősítés, ránctalanítás, hangulatjavítás, regenerálás szempontjából, valamint remek antidepresszáns, vízhajtó, szélhajtó, köptető, nyugtató, gombaölő és gyulladáscsökkentő.

A doTERRA tömjén olaj használata

Külsőleg és belsőleg egyaránt alkalmazható és nem igényel hígítást. Aromatikusan, belélegezve és párologtatva ugyancsak ideális.

Milyen jótékony hatásai vannak a doTERRA tömjénnek?

 • Párologtatva nyugtat, ezáltal békésebb érzetet kelt
 • Hatékony megoldást nyújt depresszió fennállása esetén
 • Javítja a hiperaktivitást és hozzájárul ahhoz, hogy kevésbé legyünk ingerlékenyek, türelmetlenek
 • Képes fokozni az éberséget és kiegyenlíteni az ideges eredetű panaszokat
 • A sejtek egészséges működését is támogatja belsőleg fogyasztva
 • A sebekre, vágásokra gyógyító hatást gyakorol
 • Az érzelmi egyensúlyt, egészséges agyi funkciót és sejtműködést nagymértékben támogatja
 • Kiválóan hat fizikai és lelki traumák esetében, mivel meditatív tulajdonságot ébreszt
 • Frissebbé teszi a bőrt és a bőrhibák megjelenését is meggátolja
 • Remek testápoló, levendulával vagy akár teafával is lehet keverni
 • A terhességi csíkok megjelenésének az esélyét is csökkenti
 • Mentális szinten elűzi az aggodalmaskodást és az idegfeszülést, serkenti a koncentrációt és az energiaszintet is növeli
 • Segítséget nyújthat a vajúdások alkalmával, bemasszírozva és párologtatva egyaránt
 • A memóriát és a koncentrációt szintén támogatja
 • Öregedésgátló és ránctalanító hatása is ismert
 • Használhatjuk lábkörmökön is, hogy a körömágybőr kinézete egészségesebbnek tűnjön
 • Különféle betegségek, fájdalmak fennállása esetén is javasolt a használata, de a sebekre, vágásokra ugyancsak gyógyítóan hat, mivel segít regenerálni a szöveteket
 • Parfümként is megállja a helyét
 • 1-2 csepp fogyasztása ideális közérzetet biztosít
 • Megterhelőbb fizikai tevékenységek után enyhítően hat az érzékeny testrészekre