Milyen finomságokkal készüljünk karácsonyra, szilveszterre?

karácsonyi sütemény

Vészesen közeledik a karácsony, amikor a legtöbb család szeretne kitenni magáért és csodás étkeket akarnak az ünnepi asztalra varázsolni, amelyekkel elkápráztathatják családtagjaikat, rokonjaikat. Éppen ezért célszerű időben kitalálni, lehetőleg már hetekkel az ünnepek előtt, hogy pontosan mit is akarunk főzni és elkezdeni beszerezni az alapanyagokat, egyéb hozzávalókat. Amennyiben összeállítottuk a menüsorunkat és már a sütiket is kitaláltuk, ne felejtsük el átnézni a recepteket, nehogy lemaradjon valami. Nem érdemes ezeket a teendőket az utolsó pillanatra hagyni, hiszen annak csak kapkodás lesz a vége, amitől feszültek és stresszesek leszünk.

Ahogy közeledik a karácsony, úgy nő a receptes weboldalak forgalma is és számos új ilyen oldal is létesül, de ettől függetlenül a régi receptkönyveinket is elővehetjük, amit mondjuk még a nagymamáinktól örököltünk.

Az asztalra kerülhetnek hagyományos karácsonyi ételek is, mint amilyen a töltött káposzta, halászlé vagy a mákos és diós bejgli, de célszerű valamilyen újdonságot is kipróbálni, ilyen például a gesztenye krémmel töltött pulykatekercs. A laktatóbb ételek után próbáljunk meg desszertnek valami könnyedebbet kínálni, csinálhatunk mondjuk házi nápolyit, amit még sütnünk sem kell, de mégis különleges. Az ostyát is csinálhatjuk mi magunk, ha beszerzünk egy remek ostyasütő készüléket, akár gluténmentes változatban is megcsinálhatjuk, főleg ha van a családban gluténérzékeny, aki garantált, hogy értékelni fogja a gesztust.

Vélemény, hozzászólás?