Harmonizáló színek

A színek kiegyensúlyozott arányossága kellemes együttes hatást és érzést kelt. Kirándulások alkalmával érdemes megfigyelni a természetet, hogy milyen színekben pompázik, minden évszakban más és más a jellemző. A színek mellett a fény és az árnyékok játéka is meghatározó. A színek nem egyformán hatnak ránk, amikor jobb kedvünk van általában vidámabb árnyalatokat választunk, rosszabb hangulatunkban pedig hajlamosak vagyunk elbújni a fekete vagy a sötétebb színek mögé.

Attól függetlenül, hogy az öltözködésben van egy kedvenc színünk, nem biztos, hogy ugyanazt a lakberendezés területén is szívesen használnánk.

A színek tehát körülvesznek minket a mindennapokban és hatnak ránk, arról nem beszélve, hogy még a közlekedésben is segítenek, ilyenek például a jelzőlámpák is. A színválasztás az öltözéket illetően sokaknál kötöttebb, de az egyéb textíliák tekintetében szabadabb, ilyenkor bátran választhatunk merészebb színkombinációkat.

Színeiben hangoljuk össze a helyiségben található elemeket…

A környezetünk színei befolyásolják a hangulatunkat, ezért a megfelelő tónusokat célszerű ideálisan megválasztani. Otthonunk egyedi megjelenéséhez hozzájárulnak a különféle kiegészítők árnyalatai és stílusai, így egyáltalán nem mindegy, hogy mit hova teszünk. Az ünnepi asztalok terítékére is fektessünk nagy hangsúlyt, a poháralátét és a szalvéta színe lehetőleg ne térjen el egymástól, a tányérok viszont lehetnek más színűek, a lényeg, hogy az árnyalatok összhangba kerüljenek. Éttermekben is megfigyelhetjük, hogy az asztalokon elhelyezett kiegészítők tükrözik magának a hely arculatának a stílusát.

Vélemény, hozzászólás?