Milyen ruhákat viseljünk nyáron?

Nyáron, a nagy hőség miatt, nem ajánlják a fekete színű ruha viseletét, mivel sokak szerint magába szívja a meleget, így lényegesen magasabbá válik a hőérzetünk. A fehér, világos színű ruhák pedig elméletben visszaverik a napsugarakat, de természetesen ez az anyag vastagságától is nagyban függ. Ez a régóta ismert javaslat mára már felborult, ennek a legfőbb oka az, hogy a technológia fejlettsége miatt sok időt töltünk a számítógép előtt, és keveset a szabadban, így a bőrünk meglehetősén érzékeny a napsugárzásra. A fehér színű ruhák jobban átengedik a nap káros UV sugarait, a feketék ezzel ellentétben nagyobb védelmet nyújtanak, így biztonságosabb nyáron is sötétebb darabokat választani. Természetesen a megfelelő naptej használata mellett nyugodtan dönthetünk a világos, lenge ruhák mellett is, a lényeg, hogy kényelmesen és kellemesen érezzük magunkat benne.

Milyen típusúakat válasszunk?

A divat évről-évre változik, de vannak olyan tipikus darabok, amelyek folyamatosan népszerűek a hölgyek körében. Ilyen például a spagetti pántos nyári ruha is, ami kifejezetten jól jön a nagy hőségek idején. Idén a virágos nyári ruhák a legfelkapottabbak, legyen szó hétköznapi vagy elegánsabb viseletről. Külön kapható nyári ruha esküvőre is, ezek jellemzően kifinomultabb, kellemesebb tapintású anyagból vannak és meglehetősen elegáns megjelenést biztosítanak.

Egy könnyű nyári ruha tökéletesen kombinálható szandállal, de magassarkút vagy lapos cipőt is nyugodtan felvehetünk hozzá, a lényeg, hogy stílusában ne térjen el az öltözékünktől. Az a vonalú nyári ruha a legtöbb hölgynek előnyösen áll, az effajta ruhák rásimulnak a felső testre és a szabásuk egy úgynevezett A vonalat követ.

A csíkos nyári ruha is eléggé keresett, a vásárlók zöme főleg a függőlegesen csíkos ruhákat kedveli. Az effajta típusúak hosszabbítják a sziluettet, tehát karcsúbb hatást keltenek. Ezeknél a ruháknál mutatós, ha egy vékonyabb vagy vastagabb szalaggal át van kötve a derék része.

A vidámabb színeket sokan preferálják a nyári időszakban, például egy sárga nyári ruha kifejezetten képes feldobni viselőjének a hangulatát. A fodros nyári ruha szintén kelendő napjainkban, ami nem véletlen, hiszen a különféle fodrok, csipkék romantikussá, nőiessé teszik a megjelenést, arra viszont figyeljünk, hogy ne essünk túlzásba a fodrokkal, inkább a visszafogottabbakat helyezzük előtérbe.

Mit viseljünk a nyaralásokon?

Leginkább az egyberuha nyári viselete gyakori a tengerpartokon, a legideálisabb, ha vékony pamutból készül, így súlyra sem nehéz és akár több darabot is bepakolhatunk a bőröndbe.

Vélemény, hozzászólás?