Mit vegyek fel ma? Öltözzünk az időjárásnak megfelelően

Napjainkban az időjárás meglehetősen szélsőséges, legyen szó bármelyik évszakról, a természet tud nagy meglepetéseket okozni. Láthattunk már tavasszal hóesést, télen pedig voltak olyan napok is, amikor elegendőnek bizonyult egy vékony kabát. Így elég nehéz a ruhatárunkat az adott évszaknak megfelelően kialakítani, hiszen gondolnunk kell arra, hogy az időjárás hirtelen megváltozhat. Az átgondoltság éppen ezért alapvető szempont, amikor szelektálunk a ruháink között.

A divattervezők és a márkák évről-évre igyekeznek különlegesnél-különlegesebb ruhadarabokat a piacra dobni, az aktuális trendek figyelembevételével. Tehát bőven van miből válogatnia a társadalmunknak, ennek ellenére sokszor támad fel bennünk az érzés, hogy nincs egy göncünk se, amit felvegyünk.

Célszerű elkülönítenünk azokat a ruhaneműket, amelyek inkább az elegánsabb eseményekre valóak, és másik helyre tenni a hétköznapiakat, illetve vannak munkahelyek, ahol elő van írva a dress code, lehetőleg az ide illő ruhákat is külön tároljuk.

Mi legyen a szekrényben vagy a gardróbban tavasszal és nyáron?

Most, hogy végre itt a tavasz, ideje elővenni a lengébb, vékonyabb darabokat. Sajnos eddig még nem igazán volt jó az idő, inkább csapadékkal teli, hűvös napok jellemezték az elmúlt heteket, de az időjósok egyre bizakodóbbak és úgy vélik, hogy a következő időszakban ez pozitív irányba változni fog.

A hölgyek körében rendszeresen merül fel a kérdés, hogy mit vegyek fel ma. Tavasszal elsősorban a virágos mintázatúak hódítanak, valamint a világosabb árnyalatúak, ezekkel nem igazán lehet mellélőni ebben az időszakban.

Amikor ott állunk a boltban és azon gondolkodunk, hogy milyen ruhát is vásároljunk, több szempontot is számításba kell vennünk. Például nem árt végig gondolni, hogy a kiszemelt felsőhöz van-e olyan alsó ruházatunk, ami stílusában illik hozzá, vagy egy szép elegáns kosztümhöz rendelkezünk-e a megfelelő cipővel. Ezen kívül a hangulatunktól is nagyban függ, hogy mit választunk vagy, hogy mit öltünk magunkra aznap.

Ma már számtalan ruhákkal foglalkozó webshop is a vásárlók rendelkezésére áll, így jó páran vannak már, akik online bonyolítják le a ruhavásárlást is, ami nem véletlen, hiszen kényelmes megoldásnak bizonyul, mivel ki sem kell mozdulniuk a lakásból, tehát időt és energiát spórolnak vele. Az online vásárlás során a megrendelőknek 15 napjuk van arra, hogy vissza küldjék a termékeket az eladónak, ha valami hibát észlelnek, esetleg méretprobléma adódik.

Minden esetre tavasszal és nyáron is legyen kéznél melegebb ruhadarab, télen pedig néhány vékonyabb, mert az időjárás, mint már említettük, eléggé kiszámíthatatlan.

Vélemény, hozzászólás?