Mit viseljünk az irodában?

dressz kód

Az irodai dolgozóknak illik elegánsan öltözniük, vannak munkahelyek, ahol ezt a vezetőség meg is követeli. Az ügyfelekben is jobb benyomást kelthetünk, ha a megjelenésünk kifinomult, tehát hamarabb kiépíthető a bizalom, így sikeresebbé válik az együttműködés is. A ruhavásárlás során ne csak azt nézzük, hogy az adott ruhadarab mennyire mutatós, hanem a kényelmet is vegyük számításba, ugyanis nem kevés órát fogjuk majd viselni az adott munkanapon. Egyes munkahelyeken olyan szigorúan veszik a dress code-ot, hogy még a szerződésben is lefektetik a szabályokat, ami lehet például az, hogy tilos a mély dekoltázs, esetleg a miniszoknya. A ruhatárunkat éppen ezért célszerű úgy összeállítanunk, hogy csinos, nem rikító, tiszta vonalvezetésű darabok legyenek benne.

Egy testhez álló rövid ujjú vagy ujjatlan ruha mindenképp álljon a rendelkezésünkre, ami színében lehet akár fekete, kék vagy szürke is. Egy ilyen fazon tökéletes választásnak bizonyulhat a különlegesebb céges alkalmakra, mint például partira, konferenciára vagy prezentációra. A hűvösebb időjárás esetében bátran felvehetünk hozzá valamilyen kardigánt.

Ügyeljünk a ruha tisztaságára…

Hiába tartózkodunk az irodában szép, tiszta és rendezett környezetben, a ruhát bizony itt is könnyen összekoszolhatjuk. Ebéd közben leehetjük magunkat vagy a nyomtatófesték cseréjénél rákerülhet a tinta, illetve a festékpor. A lézernyomtatókhoz használt toner belsejében található festékport nem lehetetlenség eltávolítani a felületről, a lényeg, hogy ne hagyjuk mélyen beivódni az anyagba, lehetőleg hideg vízzel próbáljuk meg kicsit átdörzsölni, de ne kefe vagy szivacs segítségével, inkább alkalmazzunk puhább törlőkendőt. A munkából hazaérve pedig dobjuk be a mosógépbe és mosószerrel mossuk ki.

Vélemény, hozzászólás?