Így tudhatod meg, hogy milyen színű ruha illik hozzád

Sokszor találhatjuk magunkat abban a helyzetben, hogy egy kép alapján megtetszik egy ruhadarab, amit meg is rendelünk, ám valamiért mégis ott áll a szekrényünkben és nem vesszük fel. De vajon miért történhet ilyen? A válasz nagyon egyszerű: legbelül érezzük, hogy nem illik hozzánk, és hogy nem igazán a mi világunkat képezi.

A társadalmunk nagy része igyekszik lépést tartani a divattal és követni a legújabb trendeket, de bizony nem mindegyik stílus áll jól a különböző egyéniségeknek, sőt a személyiségtípusok is meghatározzák, hogy kihez mi is illik igazán. Tipikus hiba szokott lenni az is, hogy nem vagyunk tisztában azzal, hogy pontosan milyen színek passzolnak a személyiségünkhöz. Ezért van az, hogy nagyon sokan megtetszik alapon vásárolnak, aztán csodálkoznak, ha az adott darab csupán porosodik a gardróbban.

Ejtsünk pár szót az évszakelméletről…

Amennyiben tisztában vagyunk azzal, hogy melyik színtípusba tartozunk, bármiben jól fogunk kinézni. Ennek az információnak a tudatában könnyebben és egyszerűbben lehet kiválasztani a legideálisabb darabokat. Célszerű megtalálni a hozzánk legjobban illő színt, ugyanis a tökéletes ruha magabiztosabbá tesz bennünket és növeli az önbizalmukat, ez pedig pozitív hatást gyakorol a mindennapjainkban.

Az évszakelmélet lényegében meghatározza, hogy melyik évszakba tartozunk, mindezt a hajunk, szemünk és a bőrünk színe és árnyalata alapján. Az évszakoknak altípusai is vannak, ezek pedig a meleget, az élénket és a világosat jelölik, így még pontosabb képet kaphatunk a hozzánk legközelebb álló színekről és stílusról.

Milyen színű ruha illik tehát hozzám?

A tavasz típusú személyiségek a friss, üde, élénk, leginkább virágzó érzetet képviselik. Akik ebbe a csoportba tartoznak, azok bőre, szeme főleg világos és hajuk szőke vagy vörös, éppen ezért nagyon jól mutat rajtuk a sárga, narancssárga. A nyár típusúak inkább a hidegebb színeket szeretik, ebbe a kategóriába tartozó egyének haja hamvas, a szemük árnyalata hidegebb tónusú, az arcbőrük pedig színben a rózsára emlékeztet. Hozzájuk a kék, rózsaszín és a szürke a legközelebb álló színvilág. Ősszel a természet melegebb színekbe borul, tehát itt a sötétebb narancsok, a vörös és a bíbor dominál, akik ennek a képviseletébe tartoznak, azok sokszínű megjelenést képviselnek, szemük elsősorban barna, hajuk bronzosabb a bőrük pedig olívás tónusú. A tél évszak képviselőinek alapszíne a fekete, éppen ezért jellemzően a hajuk is sötétebb, bőrük hűvösebb, szemük szürkéskék, sötétzöld vagy mogyoróbarna.

A leírtak alapján már könnyen be lehet határolni, hogy melyikbe is tartozunk és ez alapján összeállítani színekben a ruhatárunkat.

Vélemény, hozzászólás?